Invităm pe toți cei cu idei inovatoare și sustenabile să aplice pentru un loc în marea finală ClimateLaunchpad – cea mai mare competiție globală pentru idei de afaceri din domeniul tehnologiilor ecologice, derulată simultan în 43 de țări.
Misiunea competiției este de a atrage potențialul de tehnologii inovative din întreaga lume și de a crea oportunități pentru inovatori învederea atenuării și adaptării la schimbările climatice. A.O. EcoVisio este partenerul oficial la nivel național al programului ClimateLaunchpad, care se află deja la cea de-a patra ediție în Rep. Moldova. ”Programul ClimateLaunchpad (CLP) este un mare ajutor pentru Rep. Moldova în ceea ce privește potențialul în domeniul tehnologii ecologice. Pentru mine, CLP este mai mult decât o competiție colaborativă – este o comunitate de agenți ai schimbării cu inimă verde, care operează prin metode de afaceri”, spune Valeria Șvarț-Gröger, fondatoare EcoVisio și fostă coordonatoare națională a competiției ClimateLaunchpad în Moldova.

Cei care doresc să participe și sunt interesați să își pornească propria afacere în acest domeniu vor fi evaluați de către un juriu profesionist, în funcție de impactul propunerii lor asupra schimbărilor climatice. Oricine este binevenit să aplice, de la studenți la
deținători de start-up, câtă vreme au o idee care îmbină afacerea cu ecologia. Programul va începe cu o tabără (Boot Camp) de 2 zile (30 iunie – 1 iulie, la Rîșcova, Criuleni), pe parcursul cărora participanții vor avea parte de instruire intensivă din partea unui trainer internațional. Acest Boot Camp va fi urmat de o serie de sesiuni de coaching în lunile iulie-august, axate pe pregătirea participanților pentru finala națională din septembrie, unde își vor prezenta planul de afaceri.
Echipele clasate pe primele trei locuri în Moldova își vor prezenta conceptele în finala globală, care va avea loc pe 1 – 2 noiembrie în Edinburgh, Scoția. Locul I l se premiază cu 10.000 de euro, locul al II-lea cu 5.000 de euro, iar locul al III-lea cu
2.500 de euro. Mai mult, primii 10 clasați în top vor fi acceptați în Climate-KIC Accelerator, prima școală de afaceri din lume pentru antreprenori cleantech, unde pe parcursul a 18 luni vor fi învățați să își dezvolte inovațiile și să își accelereze afacerile. Valoarea acestui
program se ridică la €105,000.

Înscrierile, care presupun o scurtă descriere a ideii inovatoare, se fac până la 9 iunie 2018, prin completarea formularului disponibil aici. Participarea este gratuită, iar întreg programul se desfășoară în limba engleză.

Persoană de contact: Olesea Țerna, tel. +373 69 008 296, e-mail: [email protected]
Despre organizatori
Climate-KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa, concentrat asupra schimbărilor climatice, format din companii dinamice, instituţii academice de renume şi sectorul public. Climate-KIC este una dintre cele trei comunităţi ale cunoaşterii şi inovarii (KIC) care au fost create în 2010 de către Institutul European de Inovare şi Tehnologie (EIT).