Centrul pentru Dezvoltare Socio-Economică și Susținere a Antreprenoriatului Inovațional (CDSESAI) a organizat o sesiune de informare privind competiția start-upurilor din Europa Centrală și de Est, PowerUp!. La eveniment au participat în jur de 30 de antreprenori, dar și reprezentanți ai mediului academic și ai autorităților publice de profil.

În cadrul sesiunii, participanții au fost familiarizați cu cerințele competiție, pașii ce trebuie să fie parcurși pentru a te înscrie și care sunt beneficiile pentru companii. ”PowerUp! este organizată anual de către EIT InnoEnergy. Aceasta vine să promoveze competitivitatea în rândul antreprenorilor și să susțină dezvoltarea start-upurilor cu idei inovative”, a menționat în cadrul evenimentului Ana Ciofu, director de programe în cadrul CDSESAI.

La nivel european, competiția se desfășoară pentru al patrulea an consecutiv. Din partea Republicii Moldova au aplicat în premieră trei companii la competiția din acest an, iar alți trei antreprenori sunt în proces de completare a formularelor. Totodată, alți oameni de afaceri s-au declarat interesați să intre în competiție. Înscrierea se face online, prin intermediul portalului www.powerup.innoenergy.com. Termenul limită pentru înregistrare este 19 aprilie 2018.

La PowerUp! se pot înscrie întreprinzătorii care dezvoltă produse ce pot schimba viitorul sectorului energetic și cel al mobilității, pot îmbunătăți calitatea aerului sau contribuie la dezvoltarea orașelor și clădirilor smart. De asemenea, competiția este deschisă și pentru companiile ce dezvoltă soluții cibernetice sau IT pentru companiile energetice și de prestare a serviciilor comunale.

Cele mai bune startup-uri vor primi premii în sumă de până la 35 de mii de Euro și vor avea acces la serviciile de mentorat ale întreprinzătorilor europeni cu renume. Totodată, companiile vor fi invitate să participe la programele InnoEnergy Highway® Accelerator, cu acces la investiții de până la 150 de mii de Euro.

Sesiunea de informare a fost organizată cu suportul Centrului de Excelență în domeniul TIC Tekwill.